laupäev, 11. aprill 2015

Eeva Esse tripib kodus ja võõrsil



Seiklus võõrsil

"2013. aasta sügisel läksime sõpradega USAsse ringreisile. Kui minna sinna läänerannikule (California ja Amazonas jne) on kindel koht, kust tuleb läbi käia, Grand Canyon. Meie kogu paarituhandelise kilomeetrise ja viiepäevase reisi põhipunkt oligi sinna jõuda.

Sõidame ja sõidame, samal ajal käimas suured ühiskondlikud protsessid, sest USA riigieelarve asjalood polnud kõige paremad. See tähendas seda, et avalikud teenused erinevates kohtades suleti ja üheks avalikuks teenuseks oli Grand Canyoni sulgemine.

Igal pool olid teetõkised, isegi metsavahelisel salateel, mida tutvustas meile üks kohalikest, peatas meid šerif kinni ja saatis tagasi. Uskumatu kui see ka pole, Great Canyon pandigi lihtsalt lukku umbes nädalaks, kuid meie olime avamiseks juba riigist lahkunud."

Seiklused kodumaal

"Seiklustest Eestis nii palju, et eelmine suvi käisime sõpradega Ida-Virumaal. Olen Narvast varem läbi sõitnud, kuid seekord tegime seal suurema ringi. 

Kindlasti soovitan kõigil seal alati Narva kindlusesse minna. Seal on selline tore avar plats, kus on lõkkekoht. Lõkkekoha juures oli üks muhe meesterahvas, kelle tööks vist oligi rääkida lihtsalt külastajatega juttu. Sain vahva kogemuse temaga seal oma poolteist tundi juttu ajades."

"Eelmine aasta käisime ka Pakri saarel koos kolleegidega. See on selline põnev saar, millel hoiab silma peal saarel üksainus elav perekond. Vahva on saarel see, et seal on vabakasvatuses veised. Kui käidki kuskil metsas ringi, võib sul vabalt karvane Šoti mägiveis vastu jalutada."





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar